به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار

ذکر اين دو روايت گمان مي کنم براي عموم معتکفين کفايت مي کند .هر چند معتقدم بايد نسل نوپا و جوان که براي اولين بار به اين مراسم معنوي پا گذاشته اند را نبايد با تندي و تشَر وادار به عمل کرد آنها ناخودگاه متوجه جايگاه معنوي اعتکاف خواهند شد و اين امر به تجربه ثابت شده است . اما آن دو روايت :
روايت اول: سر و صدا نکردن
پيامبر اکرم (ص ) هنگام اعتکاف متوجه سر و صداي بعضي از معتکفين شد لذا فرمود:« الا ان کلکم يناجي به فلا يوذ بعضکم بعضاً و لا يرفعن بعضکم علي بعض في القرائه..» همگي شما ها با خدا در حال راز و نياز هستيد بعضي از شما بعضي ديگر را آزار ندهيد و هنگام قرائت صداي خود را بلند نکنيد..
روايت دوم : حرمت مسجد را نگه داشتن
مسجد خانه خداست و مکان مقدسي است عده اي از معتکفين ديده مي شود با پوشش هاي نامناسب و حرکاتي که شايسته ي خانه ي خدا نيست سبب فراهم آوردن ناراحتي عده اي از معتکفين مي شوند اين عمل ضمن بي حرمتي به خانه ي خدا آزار مسلمانان را در پي دارد اگر از روي عمد باشد عمل مستحبي اعتکاف را زير سئوال مي برد . در روايت داريم :« ملعونٌ ملعونٌ مَن لَم يُوقر المسجد ..» از رحمت خدا به دور است کسي که احترام مسجد را نگه ندارد .

اعتکاف مثل هر واژه ي ديگري يک معناي لغوي دارد ويک معناي اصطلاحي ،اعتکاف در لغت از ريشه ي « عَکَفَ» به معناي بازداشتن ، مراقبت کردن و منع نمودن است. و در اصطلاح شرع به ماندن در مسجد طبق شرائط و آداب خاص به قصد عبادت و قربت.. . حال دقت در هر يک از اين معاني که در تعريف اعتکاف بيان شد نشانگر اهميت پرداختن به خود و مواظبت از نفس است که از طريق الهي خارج نشود ..در کتاب آسماني ؛ قرآن مجيد اين واژه «عکف» ومشتقات آن در ?سوره و ? آيه ذکر شده است . که خود اين توجه قرآني مي توان دليل اهميت موضوع باشد..اين آيات به صورت مکي و مدني همراه با نشان دادن اعتکاف در اديان ديگر مي باشد. ( علي اصغر اميري)

اعتکاف خلوتي است با معبود، همراه با شيرين ترين تجربيات همنشيني با مومنين ( اکبر يزدان پيناه)

پاک سازي درون از رذائل اخلاقي و آراسته شدن به فضائل اخلاقي مقدمه اصلي حرکت انبياء و اولياء الهي براي ساختن جامعه ي مبتني بر سلامت است و جامعه ي ايمانيِ سالم اصلي ترين رکن دفاع و مقابله که همان سلامت نفس است اگر داشته باشد ديگر دشمن بيروني نمي تواند آسيبي وارد نمايد سقوط و انحطاط تمدنها و حکومت ها ريشه در خودکامگي نفس شيطاني داشته است. لذا مراسم هاي معنوي مانند احياي شب قدر ، اعتکاف و اموري از اين قبيل درون مايه اجتماع را واکسينه مي کند و دست توسل و دعا توان روحي را مضاعف مي نمايد.( عباس اسلامي)

اعتکاف ، سرمايه و ذخيره معنوي براي يک سال است.( کورش شيرواني)

هر سال که از دست نفس اماره به تنگ مي آئيم خود را در موج کرامت بندگي و رحمت الهي قرار مي دهيم تا شايد انوار قدسيه همنشينان عرشي در حقير تاثير بگذارد تا لياقت عروج و سربازي مولا را پيدا کنيم.
اعتکاف بهترين تمرين بندگي و بهترين محل دوستيابي و احياء دل است و با شرکت کردن در حلقه هاي نوراني معرفتي آن اميدوار مي شويم که هيچ گاه دستم از چنگ زدن به عروه الوثقي کوتاه نشود و توفيقاتمان روز افزون شود.(حجت الاسلام غفار رئيسي)
